Професия: Хлебар-сладкар
Специалност: Производство на хляб и хлебни изделия

Ще усвоите умения за:

анализиране и съхранение на основните и спомагателни суровини и материали
технологичните процеси в хлебопроизводството и сладкарството
естетическо оформление на продуктите
прилагане на здравословни норми за хранене

Ще изучавате:

Технология на специалността;
Суровини и материали за производство на хлебни и сладкарски изделия
Технологично обзавеждане и проектиране
Технологично обзавеждане и проектиране
Приложна декорация
Естетика и дизайн

Ще получите:

диплома за средно образование след завършен ХІІ клас и успешно положени държавни зрелостни изпити
свидетелство за II степен на професионална квалификация след завършен ХІІ клас и успешно положени държавни изпити

Ще се реализирате като специалист в:

главен сладкар
работници по производство на хляб, сладкарски и тестени изделия
машинен оператор, производство на хляб и хлебни изделия
техник-технолог на хляб и хлебни изделия
самостоятелен бизнес за производство на хляб и хлебни изделия